De verschillende soorten zwepen kort uitgelegd voor de beginnende D of s

EEN OVERZICHT VAN ALLE SOORTEN SM-ZWEPEN DIE ER ZIJN .


Houd je ervan om je onderdanige een tik op de billen te geven als hij of zij niet gehoorzaamt? Een zweep is een speeltje dat onlosmakelijk verbonden is met BDSM. Een zweep zorgt voor pijn én plezier. Op een speelse en ietwat pijnlijke manier geef jij je submissive een toepasselijke straf. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten zwepen om je sub gek te maken of te pijnigen. We nemen je mee in de wondere wereld van zwepen.

Verschillende soorten zwepen

Eigenlijk kunnen zwepen opgedeeld worden in drie hoofdgroepen:
Single tails
Floggers, strokenzwepen en gesels
Paddles
Deze drie hoofdgroepen bestaan weer uit meerdere subgroepen. Vaak wordt er gesproken van een zweep, omdat de term ‘zweep’ een verzamelnaam is geworden voor al het slagmateriaal.

De verschillende single tails

Hoewel single tails er in allerlei soorten en maten zijn, wordt er uitgegaan van vijf klassieke varianten. Dat zijn de bullwhip, de snakewhip, de stockwhip, de signal whip en de rijzweep. Technisch gezien vallen alle zwepen die eindigen met één strook onder de single tails. Deze zwepen werden vroeger voornamelijk gebruikt om vee te drijven. Uiteraard zijn ze ook erg populair in de wereld van BDSM.
Een bullwhip is een zweep met een onbuigbaar handvat. Het is een enkelvoudige, gevlochten zweep. Met het uiteinde van de zweep kan je zeer hoge snelheden bereiken waardoor je ook serieuze verwondingen kan achterlaten bij verkeerd gebruik. Bullwhips zijn vaak vrij lang waardoor hij heel wat oefening vergt. De bullwhip is ook geschikt om je sub mee te strelen.
De snakewhip lijkt op de bullwhip, maar het grote verschil is dat de snakewhip over de hele lengte flexibel is,zo ook het handvat . Het uiteinde van de snake- en bullwhip is hetzelfde dus er zit weinig verschil in qua sensatie. De Snakewhip is van origine een strak gevlochten zweep zonder polsband. De snakewhip is weer onder te verdelen in twee soorten: de blacksnake en pocketsnake. Het verschil zit hem in de lengte, de pocketsnake is kleiner.
Hoe langer de zweep hoe meer expertise er nodig is om deze te hanteren. Dit maakt dat de zweep eenvoudig op te rollen is.
De signalwhip heeft weer overeenkomsten met de snakewhip. Het verschil is dat bij deze zweep de fall ontbreekt. De popper is meteen gevlochten in het gevlochten gedeelte van de zweep. Het nadeel is dat het vervangen van de popper een stuk lastiger is omdat een nieuwe popper in de zweep moet worden gevlochten en dat hierdoor ook het uiteinde van de zweep opnieuw gevlochten moet worden.
Een stockwhip is een zweep met een vrij lang (vaak houten) handvat waaraan de rest van de zweep op een soort van scharnier, de keeper genaamd, bevestigd wordt.
Rijzweep: De klassieke crop is een slagzweepje met 1 strook en valt dus onder de Single Tail zwepen. De crop ken je misschien van de paardensport maar kan ook in de slaapkamer goed gebruikt worden, en wat dacht je van een Pony Play spelletje?. Er zijn speciale klapzwepen maar ook crops met een opvallend design. Net als voor de Flogger geldt ook voor de crop dat grootte en materiaal de kracht van de crop bepalen. Hoe buigzamer het materiaal hoe zachter de klap.

De verschillende soorten floggers & strokenzwepen

De keus bij floggers is nog veel groter dan bij single tails. Een flogger bestaat uit een paar stroken die aan een handvat zijn bevestigd. Een tik met een zachte flogger voelt aan als een doffe dreun. Dat gevoel kan versterkt of verzwakt worden door het aantal stroken van de flogger. Veel en brede stroken geven een doffere klap dan weinig en smalle stroken. Een hardere flogger zorgt ook voor een striemende of snijdende ervaring.
Platgevlochten strokenzweep: de strokenzweep is een variatie op de flogger. Hij komt net wat zwaarder aan door de zwaardere tail. Strokenzwepen zijn gemaakt van allerlei soorten materialen zoals leer, rubber, touw en suède.
Cat o’nine: een cat o’nine is een strokenzweep met aan het uiteinde kralen of knopen. Deze zweep wordt vooral gebruikt voor op de schouderbladen en billen. De cat o’nine kan erg gemeen zijn. Het gevoel kan ervaren worden als een bijtende, scherpe pijn. Hij werd vroeger gebruikt door de Britse marine en het Britse leger om ongehoorzame militairen te straffen.
Tomcat: een tomcat is een variatie op de cat o’nine. De stroken komen uit het shotloaded handvat en lopen naadloos over in de tails.
Paddle
Een paddle of plak is een zweep met een stuk leder. Het handvat en het slaggedeelte bestaat meestal uit één stuk leder. In het slaggedeelte kunnen een aantal leuke toevoegingen zitten zoals gaatjes om de luchtweerstand te verminderen, studs of spijkertjes. Ook kan een paddle een vormpje of een tekst hebben die bij een hardere tik een afdruk achterlaten op het lichaam. Een tik met een paddle voelt aan als een doffe klap met een scherp gevoel erin. Het lijkt een beetje op spanking met de hand en is een vrij softe manier om te straffen. Een paddle is perfect voor beginners van BDSM.
Hoe gebruik je de zweep?
De pijn verschilt heel erg per zweep. Een plak geeft bijvoorbeeld een doffe, gloeiende pijn en een rijzweep zorgt meer voor een striemende, snijdende pijn. Ook ligt het aan de afmeting van de stroken en natuurlijk hoe hard er wordt geslagen. Hoe smaller de stroken, hoe meer de zweep een striemend effect heeft. En ook hoe minder strengen een zweep heeft, hoe meer de zweep een striemend effect geeft.
Op welke lichaamsdelen mag je slaan?
Het verschilt per zweep op welk lichaamsdeel je mag slaan. De gevoeligheid van elk lichaamsdeel is anders. Zo sla je bij BDSM nooit in het gezicht. Wat ook heel belangrijk is dat je beschikt over de juiste coördinatie van je handen en ogen. Wanneer je op de billen wilt slaan, maar met de zweep de heupen raakt, kan dit zeer pijnlijk zijn voor je sub. Probeer zeker in het begin als je van links slaat de linkerbil te raken en als je van rechts slaat de rechterbil.
De ideale zweep
Wat de ideale zweep is voor jou is afhankelijk van vele factoren. Hoe wil je dat de zweep in de hand ligt hoe wil je krachtig kunnen slaan of juist niet. Ook heel fijn is het om een zweep af te wisselen met een paddle of een andere sm toy. Zo hou je het bdsm spel verrassend en zeker zo spannend.
Zo maak je de zweep schoon
Eigenlijk is het beste om een zweep voor één persoon te gebruiken om te voorkomen dat je ziektes verspreid. Het kan namelijk voorkomen dat je de huid verwond waardoor er bloed op de zweep komt. Een zweep kan je ontsmetten met een ontsmettende spray. Een rubberen zweep kan je afdoen met een natte doek en een sopje. Een leren zweep blijft soepel door hem te behandelen met leervet of leerolie.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog