Alles wat u over pinwheels moet weten

DIT IS WAT JE MOET WETEN OVER DE PINWHEEL

Een veel geziene tool in de BDSM wereld is de Wartenberg tandwiel, oftewel: de pinwheel. Dit voorwerp met roterend wiel waar scherpe punten aan zit, kan in vrijwel iedere BDSM-scène gebruikt worden. Lees in dit artikel alles dat je moet weten over pinwheels.
De oorsprong van de pinwheel
De pinwheel is vernoemd naar de neuroloog Robert Wartenberg, die de wiel ontwierp om zenuwreacties van zijn patiënten te testen. Simpelweg door het roterende wieltje over de huid te rollen. Door de scherpe punten ontstaat een prikkeling op de huid.
Normaliter is de Wartenberg wiel gemaakt van roestvrij staal, hoewel tegenwoordig ook plastic varianten verkrijgbaar zijn.
De pinwheel als tool in de BDSM wereld
De pinwheel is een uitstekend speeltje om toe te passen in ieder willekeurig BDSM spel. De scherpe pinnen aan het wieltje kunnen namelijk voor een pijnprikkel zorgen op de huid van een – in de meeste gevallen – onderdanige partner. Niet voor niets wordt de pinwheel dan ook wel de Wheel of Pain genoemd.
Het gebruik van de Wheel of Pain
Om de pinwheel te gebruiken in een BDSM spel hoeft er niet veel te gebeuren. De pinnen kunnen over de huid van de sub worden gerold. Hoe meer druk een Dom op de huid zet, hoe pijnlijker de sensatie zal zijn. Ook zullen de scherpe pinnen een spoor op de huid achterlaten, die soms langere tijd in de huid blijven staan.
Het wiel kan op ieder lichaamsdeel gebruikt worden. Gebruikelijke delen zijn onder andere de armen, billen en dijbenen, maar ook de tepels, penis en scrotum kunnen gepijnigd worden met een pinwheels. Zo is het een handige tool bij onder ander genitorture. Ook is het gebruik van een pinwheel zeer geschikt voor mensen die zich een sensualist noemen: mensen die aan BDSM doen, zonder dat daadwerkelijke pijn een belangrijke rol speelt, maar die wel waarde hechten aan spel dat gericht is op zintuiglijke sensaties (zoals voelen).
Medical play
De Wartenberg wiel is zeer geschikt om te gebruiken tijdens Medical Play. Hierbij vindt er een rollenspel plaats tussen de Dom en zijn of haar sub, waarbij de arts-patient rolverdeling wordt nagebootst. Met een pinwheel kan vervolgens verschillende ‘medische’ handelingen worden uitgevoerd.
Veilig en verantwoord gebruik van de Wartenberg wiel
Spreek met je partner vooraf af wat de wensen en grenzen zijn. Een harde grens kan worden aangegeven met een stopwoord of teken. Een sub kan door middel van het woord of teken aangeven dat de grens is bereikt, die de Dom hoe dan ook dient te respecteren.
Na het gebruik van de pinwheel is het mogelijk dat er lichaamsappen, zoals bloed aan de pinnen zit. Het is zeer belangrijk om de pinwheel na gebruik goed te reinigen. Spoel het af onder de kraan en maak hem daarna goed droog. Breng daarna toycleaner of een desinfecterend middel aan, die je vervolgens goed afveegt. Zo voorkom je dat bij hergebruik de sub het risico loopt op eventuele infecties.
Soorten pinwheels
De meest voorkomende soort is de pinwheel met één roterend wieltje met pinnen. Daarnaast zijn er ook pinwheels verkrijgbaar met meerdere wieltjes naast elkaar. Over het algemeen kan met een enkelvoudige pinwheel meer druk en pijn worden veroorzaakt dan met een meervoudige pinwheels, doordat de druk bij meerdere wieltjes beter over de huid wordt verdeeld.Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog